Papier is verpakkingsmateriaal van de toekomst

Het verduurzamen van verpakkingen gaat uiteraard om efficiënte productieprocessen en om eco-ontwerp. Maar ook om het materiaal. Papier en karton hebben een hernieuwbare bron, zijn recyclebaar en hebben naast CO2-opslag nog een belangrijke eigenschap: de tijd die zij nodig hebben om biologisch af te breken na veelvuldig gebruik is bijzonder kort. Paper soup zal je dan ook niet snel aantreffen! Het zijn de verpakkingsmaterialen van de toekomst! Lees het artikel op duurzaambedrijfsleven.nl.

 

85% van het nieuwe papier is oudpapier
Oudpapier is de belangrijkste vezelbron voor de papier- en kartonindustrie. In de afgelopen periode heeft papierfabriek Parenco een tweede papiermachine in gebruik genomen. Daarmee is niet alleen de papierproductie gestegen in 2017, ook de inzet van vezels uit oudpapier nam toe. De nieuwe machine draait vrijwel volledig op gebruikte vezels. Het percentage oudpapier als bron voor de Nederlandse papier- en kartonindustrie bedraagt nu 85%! (Jaarverslag VNP 2017). Papier en karton: natuurlijk circulair!

 

Deel deze nieuwsbrief
Papierenkarton.nl wil laten zien dat papier en karton prachtige, praktische, effectieve en duurzame producten zijn. Breng medewerkers, collega’s en bekenden op de hoogte van deze nieuwsbrief en stuur hem door. Eenieder kan zich inschrijven. Ook via Facebook, Pinterest en Twitter houdt Papierenkarton.nl u op de hoogte van nieuws over papier en karton.